Butikken trenger flere frivillige – kan DU stille?

Fra offisiell åpning av butikken. Foto: Tine H. Lien

Bruktbutikken til Røde Kors utvider og de trenger derfor flere frivillige som kan bidra. Butikken går veldig bra, men mangel på frivillige gjør at man kan risikere å stenge på lørdager fremover. Det vil de helst unngå og ber derfor om hjelp.

Butikkleder Kristin Kulbliksæter forteller at det foreløpig ikke er noen krise, men at de velger å være tidlig ute med forespørselen. De har en utfordring med å holde åpent på lørdager, så det er der de trenger nye først. Utfordringen vil likevel bli størst til sommeren med tanke på ferien.

– Men tenker vi i et lengre perspektiv, så må vi uansett rekruttere flere frivillige til butikken, sier hun.

Kan det bli aktuelt å holde stengt på lørdager?

– Vi vil helst ikke stenge noen dager i det hele tatt, men tanken har vært der, sier Kristin. Butikken går veldig bra, de frivillige er positive, de ønsker å holde åpent og kundene virker veldig fornøyde også. Så jeg har tro på at vi klarer det, særlig hvis vi får inn noen nye, sier hun.

Alltid minst tre i butikken

Det er alltid minst tre frivillige tilstede i butikken. De fordeler dagens arbeidsoppgaver mellom seg og mye av tiden går med til å rydde i varene. – Det er ikke til å unngå at det blir rot når mange kunder har vært innom, sier Kristin. Men det er en del av jobben, så vi gjør den med glede.

LES OGSÅ: Marius Sjølie – altmuligmann i bruktbutikken

Du stiller så mye du vil

Det er ikke noe krav til hvor mye man må jobbe, hver enkelt frivillig jobber så mye man vil. Gjennom Spond har de frivillige full oversikt over alle vakter, hvem og hvor mange som jobber. I den samme appen legges det ut intern informasjon som prislister, møter m.m.

– Så har du anledning og lyst til å være med i butikkteamet, så håper vi at du tar kontakt, sier Kristin.

En liten endring blir innført ganske snart likevel, fra februar endres åpningstiden på lørdager fra 10-16 til 11-15. Det er basert på kundestatistikken.