Bruktbutikken: Stor pågang av varer og for lite frivillige – må stenge en dag i uka

Lageransvarlig Marius Sjølie og butikkleder Hilda Reyes må dessverre meddele at butikken stenger en dag i uka. Foto: Kim Ankersten

Givergleden blant folk er så stor at nå er den også blitt en utfordring. Bruktbutikken får inn så mye varer at de ser seg nødt til å stenge en dag i uka for å rydde og holde oversikten. – Men det kunne vært unngått hvis vi var flere, sier butikkleder Hilda Reyes.

Røde Kors Bruktbutikk ble offisielt åpnet på Myhrer i juni 2023 med blant annet daværende ordfører Hege Svendsen til stede. Da hadde butikken befunnet seg i Sundet siden 2019. Da den flyttet til Myhrer var det nok frivillige og butikken kunne holde åpent seks dager i uken.

LES OGSÅ: Åpnet ny og større bruktbutikk

Fra offisiell åpning av butikken. Foto: Tine H. Lien

Men å alltid ha nok frivillige er ikke noen enkel oppgave og da må man av og til ta noen grep. Det er på ingen måte noen krise for butikken, men siden det for tiden er færre frivillige må flere gjøre den samme jobben.

Stenger en dag i uka

Når så givergleden blant folk fortsatt er stor så har det blitt for mye. Og nå tar butikkledelsen grep. Fra juni stenger butikken på onsdager for å få mulighet til å rydde og sortere varer. Da er det ikke kapasitet til også å holde butikken åpen.

– Men jeg håper dette kun er midlertidig, sier butikkleder Hilda Reyes og legger til at så snart de har nok frivillige vil de åpne igjen på onsdager.

Vil du melde deg som frivillig til butikken kan du kontakte butikkleder Hilda Reyes på telefon 465 24 230.