Hans Kristians oppfordring til hurdølingene: – bli med i Røde Kors

Nylig deltok Hans Kristian Moltzau på en førstehjelpsøvelse i rådhuset i Hurdal. Øvelsen var i regi av Røde Kors. Nå oppfordrer han andre hurdølinger til å bli med.

Eidsvoll og Hurdal Røde Kors har bestemt seg for å satse mer i Hurdal. Fra før er allerede Barnas Røde Kors (BARK) i full gang med mange barn og i juli er det sommerleir for barn og unge der. Besøkstjenesten har besøksvenner i Hurdal og nå vil også hjelpekorpset være med.

Tirsdag 29. mars var hjelpekorpset i rådhuset i Hurdal for å vise frem hva de driver med. De valgte å gjennomføre en førstehjelpsøvelse som alle kunne bli med på.

LES OGSÅ: Hjelpekorpset satser i Hurdal: holdt førstehjelpsøvelse i rådhuset

Hans Kristian bor i Hurdal og så på en av de lokale Facebook-sidene at Røde Kors skulle være i rådhuset. Han bestemte seg for å ta en tur og se hva dette var for noe.

Tatt godt vare på

Joachim Dammen er korpsleder i hjelpekorpset og han fikk med seg Hans Kristian på sitt lag. Til daglig jobber Joachim som ambulansearbeider og han hadde mye å lære bort. De brukte derfor ekstra god tid på postene slik at Hans Kristian skulle få mest mulig igjen for å ha deltatt i øvelsen.

– Jeg ble utrolig godt tatt vare på, forteller Hans Kristian. Jeg var veldig spent da jeg kom for dette var helt nytt for meg.

Hans Kristian trener på hjertelungeredning (HLR) sammen med Joachim Dammen. Instruktør er Ole-Emil L. Brandvik som var veldig fornøyd med innsatsen hans. Foto: Kim Ankersten

Det var fem poster med ulike hendelser. Hjertestans, brystsmerter, beinbrudd, mageskade og knivskade med mye blod som han måtte gjennom.

– Han fungerte kjempefint som min makker på laget og tok til seg masse lærdom på disse timene, forteller Joachim. Som legger til at han virkelig håper at Hans Kristian fikk lyst til å komme igjen.

– Jeg er sikker på at han vil få en fin tid i Røde Kors når han forhåpentligvis har bestemt seg for å bli med videre, sier Joachim.

Vi har behov for alle som vil være med å bidra. Det blir gitt full opplæring før man må gjøre noe på egenhånd, sier Joachim.

Hva sier så Hans Kristian om det?

– Jeg er ganske sikker på at jeg blir med i Røde Kors. Denne kvelden inspirerte meg veldig. Dessuten er kunnskap om førstehjelp viktig å kunne og kan jeg i tillegg hjelpe noen er det jo helt perfekt, sier han.

Her kommer han også med en klar oppfordring til andre i Hurdal:

– Bli med i Røde Kors og gjør en innsats. Det er mange ulike aktiviteter å velge mellom, sier han.

Hans Kristian undersøker Pierrick som har falt ned en bratt trapp. Foto: Kim Ankersten