Hjelpekorpset satser i Hurdal: holdt førstehjelpsøvelse i rådhuset

Kveldens førstehjelpsøvelse var et ledd i hjelpekorpsets nysatsning i Hurdal. Øvelsen var informert om i lokale Facebook-grupper og på kommunens hjemmeside i håp om at det ville komme noen interesserte.

Nærmere 20 Røde Kors medlemmer hadde møtt opp i rådhuset. De fleste for å delta, men noen også for å være markører. Lokalleder Kristin Kulbliksæter var en av dem som stilte som markør. Hun fikk posten hvor hun spilte en person som hadde skåret seg selv med kniv. Poenget med posten var å få deltakerne til å tenke på egensikkerhet før de satte i gang med førstehjelpen. Alle husket det, men noen oppdaget likevel ikke kniven før det var for sent. Et eksempel ser du i videoen lenger ned.

Robert Nilsen og May Linn Finstad sjekker Veronica Berg for skader. Foto: Kim Ankersten
Magnus Åbyholm-Brodal stopper blødningen på Kristin Kulbliksæter. Foto: Kim Ankersten

Deltakerne fikk testet seg også i vanskelige situasjoner som i en trapp. En pasient med beinbrudd som ligger midt i trappa er ikke det enkleste å håndtere. Men her viste alle deltakerne at de hadde gode kunnskaper og pasienten ble behandlet innenfor de rammer hjelpekorpset har inntil ambulansen kunne overta.

Ole Kristian Stensrud og Stig Bekken spjelker beinbrudd på en pasient i trappa. Foto: Kim Ankersten
Pierrick Guyot-Dourgham er markør og har «falt» ned en trapp og skadet skulder og mage. Foto: Kim Ankersten
Joachim Dammen og Hans Kristian Moltzau trener på HLR på Anne-dukka. Instruktør Ole-Emil L. Brandvik følger nøye med. Foto: Kim Ankersten

En ung gutt som har falt ned en trang trapp og hjertestans på Anne-dukka var også oppgaver deltakerne måtte gjennom. Men igjen, det er tydelig at disse tingene har de trent på tidligere. Alle oppgavene ble løst på en god måte og ingen stresset unødvendig.

Egensikkerhet er ikke alltid så enkelt. Man tenker på det, men likevel kan det glippe. Her får Stig Bekken og Ole Kristian Stensrud seg en overraskelse. Video: Kim Ankersten.

Denne kvelden var den første av flere som Røde Kors vil holde i Hurdal. Informasjonen i forkant var lagt ut på lokale Facebook-sider og det var flere som hadde fått det med seg.

Men det var kun en som hadde anledning til å møte opp denne gangen. Hans Kristian Moltzau deltok på øvelsen og lærte mye.

Hans Kristian Moltzau lært mye på øvelsen. Foto: Kim Ankersten