Richard (15) er den yngste i bruktbutikken: – moro å jobbe her

Bruktbutikken har behov for flere frivillige. En av dem som har meldt seg er 15 år gamle Richard Christoffersen fra Dal.

Richard trengte noe å gjøre utenom skolen og var på leting. Han er av den typen som ikke orker å sitte stille og spille eller se på tv hele tiden. Han må røre på seg. i følge mor så kan Richard plutselig hoppe av sofaen, sette seg på sykkelen og sykle til Råholt og tilbake. Bare for å ha noe å gjøre.

Har lang fartstid i Røde Kors

Vanligvis sier man det om noen som har vært med lenge, men vi mener det også er dekkende for Richard. I hans 15-årige liv så har han vært med i Røde Kors siden han var 6 år. Han har altså vært med over halvparten av livet sitt.

For å forklare dette litt. Faren til Richard var veldig aktiv i Røde Kors og da spesielt i hjelpekorpset. Men da det ble behov for flere ledere i Barnas Røde Kors (BARK) så engasjerte han seg der også. Da var det naturlig at Richard ble med der. BARK var jo for hans aldersgruppe. Da han var blitt for gammel for Barnas Røde Kors, og det ikke var noe alternativt tilbud i foreningen, ble det til at han sluttet.

Men Richard likte seg veldig godt i Røde Kors og da han nå plutselig var på leting etter noe å gjøre etter skolen og litt i helgene, så husket han dette. Men fortsatt var det ikke noe godt tilbud til hans aldersgruppe i Røde Kors.

LES OGSÅ: Bruktbutikken trenger flere frivillige – Kan DU stille?

Mor spurte i bruktbutikken

Det var mor som skulle bli den som fant løsningen. Hun leverte noen ting i bruktbutikken og spurte like godt om det var noen mulighet for Richard å jobbe der når han hadde tid. Svaret var ja og kort tid etter var han på plass.

Nå er han i butikken to til tre ganger i uka etter skolen og noen lørdager.

Han stortrives i butikken.

– Jeg får varierte arbeidsoppgaver og så snakker jeg med kunder som spør om ting. For eksempel om hvor bøker eller bilder er, forteller han.

Bidrar der han kan i butikken

Det er veldig mange ulike arbeidsoppgaver i butikken. Det er aldri kjedelig der ifølge ham. Han tar litt ekstra oppgaver i bildeavdelingen for å hjelpe de som har ansvaret der. Blant annet tar han ned de bildene som henger høyt og som kundene eller de andre frivillige i butikken ikke tør å ta ned.

Drømmer om å kjøre lastebil

Richard går på Råholt ungdomsskole i 10-klasse. Hans drøm er egentlig å bli lastebilsjåfør slik faren var, men han er litt usikker på om det er veien å gå. Men at det blir noe innen maskinstyring og lager tror han det blir.

Richard har mer enn nok å gjøre på lageret. Foto: Kim Ankersten

Vil være aktiv i Røde Kors

Richard har et ønske om å være aktiv i Røde Kors også utenom bruktbutikken. Han venter på at aktiviteten RØFF blir opprettet eller at han blir gammel nok til å begynne i hjelpekorpset. Han forteller at han liker tanken på å hjelpe andre mennesker. Interessen mener han at han fikk da han var med faren sin på aktiviteter i hjelpekorpset.

– Og så kan frivillig engasjement være lurt å ha på en cv, sier han.

Hva tenker så mor om dette

Toril Gjødingseter er moren hans og hun er stolt over at han velger Røde Kors. Hun vet også at han ønsker å bli med i RØFF, men at det dessverre ikke er noe tilbud for tiden.

– Jeg synes det er veldig positivt at han er frivillig her. Han jobber gratis, men for ham spiller det ingen rolle, sier hun.

Det er lys i tunellen

Etter intervjuet med Richard og moren tok vi kontakt med leder av hjelpekorpset, Joachim Dammen, for å høre hvilke planer de har for å starte med RØFF. Han ble veldig glad da vi kunne fortelle om ønsket til Richard. Joachim forteller at de har på handlingsplanen at de skal starte med RØFF. Han vil rett etter påske ta initiativ til å fremskynde planleggingen av RØFF. Forhåpentligvis vil de kunne starte til høsten, sier han.