Tertitten, båter og brannslukking: mye å oppleve på årets sommerleir

Til alle foreldre: sett av dagene 22 – 27. juli. Da er det nemlig sommerleir for barn og unge i regi av Røde Kors. Det er plass til 40 barn og unge som får en opplevelsesrik uke.

Leirkomiteen kan endelig røpe mer av programmet for sommerleiren. Nå er snart alt på plass og det er like før påmelding kan begynne. Komiteen legger opp til å åpne for påmelding etter påske eller tidligere hvis systemet fungerer.

Som vi har nevnt i tidligere innlegg så blir leiren delt opp i tre dagsleirer og en overnattingsleir. De tre dagsleirene vil ha start og slutt på Røde Kors huset, mens overnattingsleiren vil være et annet sted i enten Eidsvoll eller Hurdal kommuner. Stedet er funnet, men fordi det gjenstår noen praktiske avklaringer venter komiteen med å fortelle hvor det er.

LES OGSÅ: Sommerleiren nærmer seg: det jobbes aktivt nå

Programmet er klart

Men aktivitetene for leiren er klare. Fra mandag til onsdag er det dagsleir og det begynner med bli kjent-aktiviteter og førstehjelp på mandag. Tirsdag reiser alle til Sørumsand for en tur med Tertitten. Etter endt tur blir det pølser og annen moro før man returnerer. Onsdag sykler man til Eidsvoll Brannstasjon for et spennende opplegg der. Vel og merke dersom de ikke er ute på oppdrag. Men skulle det skje så blir det en fin sykkeltur i stedet.

Overnattingsleiren byr også på spennende aktiviteter. Her kan komiteen by på båtaktiviteter med hjelpekorpset, det blir natursti, fisking og bygging av presenningsbåter. Fredag kveld blir det et gedigent skumparty i regi av Kim Kofstad fra Eidsvoll. Han har drevet med dette siden 90-tallet og skumpartyene er veldig populære.

Foto med tillatelse fra Skumfest.no

Når kan man melde seg på leiren?

Det jobbes med et påmeldingssystem gjennom sentrale ledd i Røde Kors som vil være klart innen påske. Så snart det er på plass vil det bli mulig å melde seg på. Det er plass til 40 barn og unge og komiteen tror at det blir fullt ganske raskt. Så det kan være lurt å følge med her fremover.

Vi trenger voksne frivillige

Komiteen har allerede en del navn på foreldre og frivillige som har meldt at de ønsker å bidra. Men behovet er større og komiteen vil benytte alle muligheter til å informere om leiren og behovet. De håper også at du som leser dette er med og sprer budskapet ved å dele på Facebook, snakke med aktuelle personer m.m. Ta gjerne kontakt med Gunn på telefon 400 12 022 hvis du har forslag eller lurer på noe.