Kristin er klar for sommerferie, men først har hun en sommerhilsen til oss alle

Nå er vi godt i gang med ferien og aktiviteten i foreningen har roet seg ned. Men Røde Kors er alltid i beredskap, så skjer det noe er vi raskt på banen. Det forteller lokalleder Kristin i en samtale med oss før hun selv tar sommerferie.

Vi spurte Kristin om hun kunne oppsummere dette halvåret og det viste seg at Kristin har mye på hjertet, så vi får dessverre ikke med alt.

– Først og fremst vil jeg uttrykke min takk til alle dere som står på hele året, starter hun og legger til at vi ikke ville hatt noen aktiviteter hvis det ikke var for alle de frivillige.

Mange ulike aktiviteter i foreningen

Så ramser hun opp litt om alle aktivitetene som foreningen driver med. Og det er ikke så rent lite, bare les her:

Besøkstjenestens medlemmer besøker jevnlig de som bor på institusjoner i våre to kommuner, de har besøkshund og de arrangerer samlinger.

Barnas Røde Kors (BARK) holder på for fullt i begge kommuner og deltakerantallet bare øker i begge avdelingene.

Hjelpekorpset har mer enn nok å gjøre med egne aktiviteter i tillegg til sanitetsvakter og redningsaksjoner som det nesten er noen av hver uke. De har også startet med RØFF. Det er en ungdomsgruppe i hjelpekorpset. Båtgruppa deres er aktiv med to båter.

Bruktbutikken går så det suser. Det har vært mange innom butikken som har hjulpet til og vi har hatt flere frivillige innom som har hatt språktrening og arbeidstrening og/eller integrering. Vi har mange faste frivillige som bidrar hvor den yngste i dag er 15 år og den eldste over 80 år. Det er fantastisk gøy og se det gode samarbeidet mellom ung og voksen. Mange gode historier blir delt over disk med våre kunder og mellom de frivillige.

Vitnestøtte i tingretten er en aktivitet som få vet om, men som er veldig viktig. De støtter vitner i rettssaker hver uke.

Foreningen har også flere ressurspersoner som tar ansvar for at andre ting fungerer, noe som igjen gjør at de ovennevnte aktivitetene kan gjennomføres. Her kan nevnes ansvarlig for Røde Kors huset, regnskapsfører, vaktmester og redaksjon.

En forening som går godt

Kristin forteller at noe av det hun har sett dette halvåret er at vi har et stort spenn i våre aktiviteter. – Aktivitetsnivået i alle aktivitetene er meget høyt og det foregår noe hver dag, sier hun. Og det igjen krever mange frivillige.

– Men som de fleste andre foreninger så mangler også vi hele tiden nok frivillige, sier hun. – Men heldigvis kommer det inn noen nye hele tiden, så helt håpløst er det jo ikke, sier hun og ler.

– Jeg ønsker virkelig å takke alle lederne for deres innsats, for jeg vet hvor mye arbeid og hvilket ansvar det er å være leder, sier hun og legger til at alle frivillige fortjener en takk for sin innsats også. De har lagt ned mange timer i de aktivitetene de er med i.

Ønsker alle en god sommer

Kristin avslutter denne samtalen med å si at hun setter stor pris på alle frivillige i foreningen.

– Jeg håper at alle får en fantastisk og solrik sommer. Det har dere fortjent, sier hun. Og så er hun klar for å fortsette det gode arbeidet allerede i august når aktivitetene starter opp igjen.