Trivelig sommeravslutning for Røde Kors med foredrag om norske lokføreres bidrag til Ukraina

God deltakelse på sommeravslutningen. Foto: Joachim Dammen.

Røde Kors har tradisjon for å holde en felles sommeravslutning for sine medlemmer. I år hadde de invitert Tor Henning Flesvik til å holde foredrag om norske lokføreres bidrag i Ukraina.

Sommeravslutningen ble åpnet av Elisabeth Bergersen som ønsket alle velkommen. Hun håpet at alle ville få en fin kveld.

Denne avslutningen sto for øvrig i fare for å bli avlyst bare to uker tidligere. Det var få påmeldte og kun en snau uke igjen til påmeldingsfristen gikk ut. Dette kunne man lese om her på nyhetssiden da Elisabeth Bergersen og Kristin Kulbliksæter etterlyste påmeldinger. Kort tid etter var det det økt til 25 påmeldte og gjennomføringen var sikret.

LES OGSÅ: Minner om invitasjonen til årets sommeravslutning…

Norske lokomotivføreres innsats for kolleger i Ukraina

Tor Henning Flesvik snakket om bidraget til lokførerne i Ukraina. Foto: Joachim Dammen.

Flesvik leverte et interessant foredrag om hvordan de jobbet for å bistå sine kolleger i Ukraina. Han fortalte om hvor mye jobb som ligger bak dette og om gleden ved å kunne overlevere utstyr som betyr mye for ukrainerne. Han takket blant annet oss i Røde Kors for det bidraget vi har gitt. Da han tok kontakt forventet han ikke at vi skulle bidra med så mye som vi gjorde.

LES OGSÅ: Røde Kors bidrar med livsviktig materiell..

Trodde ikke det ville være så interessant

En av deltakerne på avslutningen var Joachim Dammen. Han er ærlig når han snakker med oss og sier at da han hørte om dette foredraget så var han ikke så veldig motivert for å høre på det.

– Jeg forsto ikke egentlig hvorfor vi skulle høre på det, sier han, selv om han visste at Røde Kors hadde bidratt. Men etter å ha hørt på Flesvik er han ikke i tvil om at dette var et foredrag som det var verdt å høre på. – Dette burde flere ha fått med seg, sier han.

Omvisning på BOA

Kvelden ble avsluttet med guidet omvisning på BOA av May Ida Aker. Elisabeth Bergersen er av dem som ble med på omvisningen og hun forteller at hun var spesielt imponert over sansehuset. – Det ble bare mer og mer magisk jo lenger inn vi kom, forteller hun, og er tydelig imponert over det BOA har fått til.

Røde Kors aktiviteter også i sommer

Selv om dette var en sommeravslutning så betyr det ikke at Røde Kors nå stenger ned for sommeren. Tvert i mot, det er full fart gjennom hele sommeren, men selvsagt noe færre aktiviteter. I hele juni er det normal aktivitet og i juli er det sommerleir for barn. Bare for å nevne noe.

To blide damer på sommeravslutningen. Elisabeth Bergersen og Kristin Kulbliksæter. Foto: Joachim Dammen.
Tor Henning Flesvik får overrakt blomster av lokalleder Kristin Kulbliksæter etter foredraget sitt. Foto: Joachim Dammen.