Kristin om Røde Kors: – vi må ha nok frivillige til å opprettholde våre aktiviteter

For kort tid siden ble Kristin Kulbliksæter gjenvalgt som leder på årsmøtet. I denne artikkelen har vi spurt om hennes tanker for lokalt Røde Kors fremover.

– Som leder av en lokal Røde Kors forening er det viktig for meg å jobbe for å sikre at våre aktiviteter kan opprettholdes, forteller hun. I tillegg må vi også se på andre oppgaver som det er behov for i samfunnet. Dessverre er det slik at når vi setter behovene opp mot tilgangen på frivillige, så har vi ikke nok kapasitet.

Vi trenger derfor flere frivillige for å kunne opprettholde de aktivitetene vi allerede har.

Eidsvoll og Hurdal Røde Kors er en aktiv forening med flere ulike aktiviteter. Foreningen kan i hovedsak deles i to grupper, omsorg og hjelpekorps. – Men vi har også en bruktbutikk på Myhrer, sier hun.

I omsorg er det en aktiv gruppe medlemmer som driver innen besøkstjeneste, vitnestøtte, besøksvenn med hund og Barnas Røde Kors. Felles for alle disse aktivitetene er at de trenger flere aktive frivillige. – Her kan vi nevne at forespørselen etter besøksvenn er stor og øker hele tiden, forteller Kristin.

Det er mange som ønsker vår tilstedeværelse og trenger oss i den ensomme hverdagen. 

Besøksvenn med hund

Det blir mer og mer populært med hunder som besøksvenn. Vi har i dag kun en hund som går på besøk og vi ønsker oss flere. Mange savner nærhet til dyr som gir gode minner fra tidligere tider. Gleden ved å klappe en pels gir mye tilbake.

Illustrasjonsfoto fra rodekors.no

En meget aktiv og voksende aktivitet i omsorg er Barnas Røde Kors. Vi driver både i Eidsvoll og Hurdal, forteller hun. – Her ønsker jeg virkelig at de som driver i Hurdal kan få et permanent sted hvor de kan ha sine møter. Stedet må være et utgangspunkt hvor de kan utøve sine aktiviteter uten å måtte lagre utstyret sitt på forskjellige steder. Det sliter på de frivillige og de voksne som stiller opp.

Håper på storsatsning i hjelpekorpset

– For hjelpekorpsets del håper jeg det blir storsatsing dette året da de er altfor for få aktive. Det er en bra gjeng der i dag, men jeg håper de kan få tak i flere frivillige så de kan utøve sin kompetanse til lands og til vanns, sier hun og legger til at det ikke er utstyret det står på. Hjelpekorpset har mye bra utstyr og driver spennende aktivitet som burde tiltrekke seg flere frivillige.

Bruktbutikken mangler frivillige

Siden 2019 har foreningen hatt en bruktbutikk. Det startet i Sundet, men nå ligger butikken i handelsparken på Myhrer. Som de andre aktivitetene så er det også her mangel på nok frivillige. Snart skal butikken utvides og da er det virkelig nødvendig med flere som kan ta i et tak. – Bruktbutikken ligger mitt hjerte nært og jeg håper virkelig at vi klarer å få flere frivillige med der, sier Kristin.

Generelt satser jeg på et bedre samarbeid på tvers av avdelingene og at alle er der for hverandre. Sammen skal vi få det til!

Ta gjerne kontakt

Kristin forteller at hun forsøker å være tilgjengelig for alle så mye som mulig. Ledervervet må kombineres med en fulltidsstilling og derfor kan hun ikke svare telefonen hele tiden. Men send henne gjerne en epost på lokalleder@eidsvollhurdalrodekors.no og så vil hun svare så snart hun kan.

Du kan også kontakte oss ved å trykke HER