God deltakelse igjen – 9 på startkurs for nye frivillige i Røde Kors

Ragnar Bergersen er instruktør på startkurset. Foto: Kim Ankersten

Røde Kors ønsker at alle frivillige skal delta på et startkurs i løpet av den første tida som aktiv i foreningen. Kurset inneholder ikke bare informasjon om Røde Kors, men også noe livreddende førstehjelp som alle bør kunne. Det er ikke mye som skal til for å gjøre en livreddende innsats hvis noe skjer.

Hensikten med Startkurs nye frivillige er å engasjere og motivere nye frivillige som skal bli kjent med Røde Kors. De nye frivillige skal forstå rollen som frivillig i Røde Kors og lære hva det innebærer å være trygge førstehjelpere.

Kurset varte i tre timer og hovedinstruktøren var Ragnar Bergersen. Han fikk god hjelp av medlemmer fra hjelpekorpset under førstehjelpsdelen.

Fikk du ikke deltatt? Ikke fortvil, det kommer flere startkurs. Ta kontakt med oss på 476 50 476 slik at vi får satt deg på venteliste.

Arnfinn Kjelland viser frie luftveier og sideleie for deltakerne. Foto: Gunn Tomren