Nytt tilbud fra Røde Kors: starter opp RØFF for ungdom

Nå blir aktiviteten RØFF ett av de mange gode tilbudene Røde Kors har til ungdom i Eidsvoll og Hurdal kommuner. Frem mot sommeren skal det holdes flere informasjonsmøter og rekrutteres deltakere.

RØFF er en aktivitet for ungdom fra 13 – 17 år. Aktiviteten er utbredt over hele landet og er etterspurt mange steder. Nå starter aktiviteten opp igjen her hos oss etter å ha hatt pause noen år.

Joachim Dammen er korpsleder og stolt over at de endelig kan tilby denne flotte aktiviteten i vår forening. – Dette har vi ventet lenge på sier han. Jeg er glad for at Arnfinn Kjelland tar ansvaret for dette da han har lang erfaring i friluftsliv og arbeid med barn og unge.

– Vi ønsker å få med flere ungdommer i hjelpekorpset og satser derfor på dette nå, sier Arnfinn.

Inviterer til informasjonsmøter

Arnfinn forteller at de har sendt epost til flere skoler og spurt om de kan videresende til elevrådene slik at de igjen kan spre budskapet til ungdommene. – Jeg håper virkelig at skolene gjør det, sier Arnfinn og legger til at han tror tilbudet vil bli godt brukt.

– Ja, dette er et godt tilbud som jeg har stor tro på, sier han.

De inviterer til informasjonsmøter for både ungdom og voksne i den kommende uka.

Eidsvoll: Torsdag 18. april kl. 18. Sted er Røde Kors huset, Boksrudvegen 51, 2080 Eidsvoll.

Alle som vil kan komme og høre om planene for RØFF.

Vei inn i hjelpekorpset

Hva som skjer i RØFF-gruppen er mye opp til deltakerne, fordi RØFF først og fremst drives av medlemmene selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være. RØFF ligger under hjelpekorpset, og mange RØFF-ere rekrutteres til hjelpekorpset når de blir gamle nok.

Trenger voksne til å hjelpe

Vi trenger også voksne veiledere for aktiviteten. Vi oppfordrer derfor foreldre og andre som kan og vil bidra til å gjøre RØFF bra, om å ta kontakt. Det er en fordel med erfaring fra friluftsliv eller idrett, som frivillig i Røde Kors, eller noe annet relevant, men det er ikke noe krav. Vi trenger alle gode hjelpere og nødvendig opplæring vil bli gitt.

Film om hva RØFF driver med i Norge.

Les mer om RØFF i Norge HER.