Kvalifisert førstehjelp: to nye medlemmer har bestått kurset

Erlend Knudsen Lampe på kfør. Foto: Joachim Dammen

Kvalifisert førstehjelp er et grunnleggende kurs i førstehjelp som alle frivillige i hjelpekorps må gjennomføre. På det siste kurset som gikk over to helger var det mange deltakere og to av dem var fra Eidsvoll.

Korpsleder i hjelpekorpset, Joachim Dammen, var fagansvarlig på kurset i tillegg til at han hadde en del av undervisningen. Det er et veldig omfattende kurs og en del av en rekke kurs man må ha for å bli godkjent som aktiv i hjelpekorpset.

David Gulbrandsen fra Feiring og Erlend Knudsen Lampe fra Eidsvoll er to unge som har funnet ut at de vil være aktive i Røde Kors Hjelpekorps.

Visst om Røde Kors hele livet

Vi spurte David om hva som fikk ham til å bli med hjelpekorpset.

– Jeg gikk på folkehøyskole i Trondheim på linja for Politi, brann og fengsel, forteller han. Der lærte jeg en del om førstehjelp og fikk lyst til å lære mer og praktisere det.

På spørsmål om hvorfor han valgte å engasjere seg nå og ikke vente til han er ferdig med en utdannelse svarer han: – Jeg ville ikke vente lenger. Jeg har visst om Røde Kors siden jeg var liten og alltid visst at jeg ville være med. Det er gøy å bruke fritida på noe positivt og så viktig, sier han.

Ifølge David så var det ikke så enkelt å forstå alt som de lærte den første helgen. – Men den andre helgen gjorde vi masse praktiske øvelser og da falt flere ting på plass, sier han.

David forteller at han fikk utfordret komfortsonen sin da han måtte gjøre pasientundersøkelser og ta på folk. Det gikk veldig bra og han mener at han har fått en god dose kunnskap om livreddende førstehjelp. – Jeg er klar for å gjøre en innsats i hjelpekorpset, avslutter han.

Stolt korpsleder

Joachim forteller at han er veldig stolt og imponert over innsatsen til David og Erlend. – Jeg håper virkelig at de fortsetter med resten av kursene og blir en del av de aktive i hjelpekorpset. Jeg har stor tro på at de er gode tilskudd til hjelpekorpset, sier han.

David Gulbrandsen på kfør. Foto: Joachim Dammen