Hilda og Turid tar over butikken: – dette blir spennende

Hilda Reyes og Turid Bergquist tar over stafettpinnen etter Kristin Kulbliksæter. Begge har stor tro på butikkens fremtid.

Når det gjøres endringer i ledelsen i bruktbutikken så foregår det i det stille. Her er det ikke promp og prakt, men kun praktisk tenkning. Kristin Kulbliksæter inviterte butikkens frivillige til et kort informasjonsmøte hvor hun redegjorde for hvorfor hun måtte gi seg. Ti minutter senere var møtet over og stafettpinnen gitt videre.

– Jeg har fått ny jobb og den gjør at jeg ikke har mulighet til å være like aktiv fremover, fortalte hun. Det var derfor helt nødvendig å finne noen andre til å overta. Butikken har mange dyktige og dedikerte frivillige og det var ikke vanskelig for Kristin å finne sine arvtakere.

Hilda Reyes og Turid Bergquist har vært aktive i bruktbutikken siden 2021. De kom begge inn i en periode hvor butikken hadde store utfordringer med driften og manglet frivillige. Siden har butikken styrket seg på alle plan og i dag driftes den på en god og trygg måte. Da det ble klart at Kristin måtte gi seg var de ikke i tvil om at de måtte stille opp da de ble spurt.

– Dette blir spennende, sier Hilda og legger til at hun også gruer seg litt. Hun skal nå være butikkleder og føler veldig på det ansvaret hun nå har fått. – Med så mange gode frivillige i butikken så er jeg sikker på at dette skal gå bra, sier hun og er glad for at hun har fått Turid som sin nestleder. – Jeg er enig, sier Turid. Sammen skal vi få dette til å gå, men det er ikke tvil om at det er innsatsen til de frivillige som gjør at butikken går så bra som den gjør. Det er viktig at du får det frem i artikkelen sier hun.

Vi må legge til at vi ikke har sett Kristin for siste gang. Hun skal fortsette som leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors, men også hjelpe Hilda og Turid når de har behov for det. – Jeg bidrar med det jeg kan og så skal dere ikke bli overrasket hvis jeg plutselig en dag står bak disken igjen, sier hun og ler.

Hilda er ny butikkleder etter Kristin Kulbliksæter. Foto: Kim Ankersten