God deltakelse – 12 på startkurs for nye frivillige i Røde Kors

Ragnar Bergersen er instruktør på startkurset. Foto: Kim Ankersten

Røde Kors ønsker at alle frivillige skal delta på et startkurs i løpet av den første tida som aktiv i foreningen. Kurset inneholder ikke bare informasjon om Røde Kors, men også noe livreddende førstehjelp som alle bør kunne. Det er ikke mye som skal til for å gjøre en livreddende innsats hvis noe skjer.

Hensikten med Startkurs nye frivillige er å engasjere og motivere nye frivillige som skal bli kjent med Røde Kors. De nye frivillige skal forstå rollen som frivillig i Røde Kors og lære hva det innebærer å være trygge førstehjelpere.

Kurset varte i tre timer og hovedinstruktøren var Ragnar Bergersen. Han fikk god hjelp av medlemmer fra hjelpekorpset under førstehjelpsdelen.

Pål Bednar. Foto: Kim Ankersten

Pål Bednar var en av deltakerne. Han har vært medlem siden 1987 og tidligere vært meget aktiv i Røde Kors. Men som mange andre så måtte også han etter hvert prioritere jobb og familie. Hans interesse var hjelpekorpset, men han bidro også i andre av foreningens aktiviteter.

Nå har han bedre tid og valgte å melde seg på startkurset. Pål synes det var et bra kurs og anbefaler alle nye å ta det. – Du lærer mye om Røde Kors og enkel livreddende førstehjelp på kort tid, forteller han.

Lærte du noe nytt?

– Ja, noen nye metoder innen førstehjelp, men mest mye nyttig informasjon om Røde Kors, sier han.

Fikk du ikke deltatt? Ikke fortvil, neste startkurs er mandag 22. januar kl. 18 på Røde Kors huset.

Mona Solberg og Astrid Teigen utfører HLR på Anne-dukka. Foto: Pierrick Guyot-Dourgham
Ragnar Bergersen i samtale med kursdeltakere.
Foto: Kim Ankersten
Ragnar Bergersen demonstrerer HLR for kursdeltakerne. Foto: Kim Ankersten