Suksess for årets juleverksteder

Det har blitt en årlig tradisjon at Røde Kors har juleverksted i Eidsvoll og Hurdal.

Gunn Tomren og Elisabet Normanseth er to frivillige i Røde Kors som har brukt mange timer til å forberede årets juleverksteder. Samarbeidet med biblioteket i Eidsvoll har eksistert i en del år, mens Frivilligsentralen i Hurdal er kommet inn de siste årene.

– Vi er veldig glade for dette samarbeidet, sier Gunn og legger til at uten biblioteket og Frivilligsentralen ville disse juleverkstedene ikke kunne blitt gjennomført. Arrangementet var gratis for barna og de fikk både saft og kjeks.

Populært tiltak

Det er ingen tvil om at juleverkstedene er populære. I løpet av disse to dagene har de driftige damene aktivisert nærmere 80 barn. Mange foreldre deltok og hjalp til med gjennomføringen sånn at det ikke skulle bli kaos. Men selv om de var mange så var det hele tiden en rolig og koselig stemning og det var tydelig at alle koste seg. En fin aktivitet på en lørdag og søndag.

Da kona til julenissen dukket opp ble det stor ståhei og alle barna, og kanskje noen voksne, stilte seg opp for å få treffe henne og motta gave.

Fikk hjelp fra Frankrike

Det er nok ikke alle juleverksteder som kan skryte av å ha fått hjelp helt fra Frankrike. Men årets verksteder kan det! Pierrick Guyot-Dourgham (16) fra Egletons i Frankrike bor for tiden i Norge og ønsket å bidra i Røde Kors sitt arbeid lokalt. Derfor ble han med på disse to verkstedene og han er kjempefornøyd med det han har vært med på. Gunn Tomren, omsorgsleder og ansvarlig for juleverkstedene, er full av lovord over innsatsen til Pierrick og veldig glad for at han stilte opp.

– Det er ikke så mange som har mulighet til å hjelpe, så hans bidrag var kjærkomment. Barna elsket ham og språk var ikke noe hinder, sier hun.

Blir det juleverksteder også neste år?

Gunn er helt tydelig og ber oss merke oss dette: Det blir juleverksteder også i 2024!