Siren er ansvarlig for maten til over 50 barn og voksne på Røde Kors sommerleir

Det har gått med noen timer til å planlegge menyen på leiren. Foto: Kim Ankersten

Sommerleiren til Røde Kors står snart for døren og den går av stabelen fra 22. juli til 27. juli. Med over 50 personer som skal bespises hver dag har Siren mer enn nok å gjøre.

Det spiller ingen rolle hvor bra program og aktiviteter det er på en leir dersom maten ikke er god. Med det i bakhodet har Siren lagt ned mange timer i planlegging og forberedelse til leiren.

Hun ble spurt av leirsjefen om hun ville ta ansvaret på årets leir da de hadde behov for en ny matansvarlig. Hun var ikke i tvil om at dette ville hun være med på. Siren er også selv kokk og jobber til daglig på kjøkkenet på Sessvollmoen militærleir.

Siren dyrker også spiselige vekster i potter på terrassen. Her en blanding av spiselige og ikke spiselige vekster. Foto: Kim Ankersten

Siren forteller at menyen er lagt opp etter programmet som er ulikt for hver dag. Det har gitt henne noen ekstra utfordringer, men nå er menyen endelig ferdig.

Vi spurte henne om været har noen innvirkning på matvalget. – Nei, i utgangspunktet ikke, svarer hun, men blir det veldig varmt så har vi plan for at alle skal få i seg nok drikke, mineraler osv. Menyen er ellers satt sammen slik at det ikke er «rask» energi, men mat som holder på energien og konsentrasjonen gjennom dagen.

Siren har fått med seg andre på kjøkkenet som skal hjelpe henne å lage maten. Det er nemlig ikke lagt opp til at barna skal bidra i matlagingen, men det utelukkes ikke at hvis noen vil så skal de få lov til det. – Viktig at vi passer godt på slik at ingen skader seg da, sier Siren.

Dette er noe av menyen

Hver dag starter med en solid frokost. Det blir muligheter for havregrøt eller brødmat. Her er det mulig å velge flere typer pålegg og et godt utvalg av grønnsaker blir det også. Melk og juice etter eget ønske.

Lunsj består av ulike retter med pasta, salat, grillpølser, pizzasnurrer med mer. Lunsjen varierer etter hvor aktivitetene er.

Middager serveres kun på overnattingsleiren. Siren vil at barna skal få mat de liker og hun har derfor satt blant annet hamburgere og laks og sei-poser med grønnsaker på menyen. Det blir også dessert etter middag, men det er foreløpig hemmelig hva det blir. Så det er bare å glede seg.

For de som ønsker blir det også mulighet for kveldsmat og da serveres det samme type mat som til frokost.

Holder budsjettet så vidt

Leirkomiteen har satt av kr. 30.000,- i budsjettet til mat og Siren forteller at hun klarer så vidt å holde budsjettet. – Mat er dyrt og jeg skulle gjerne hatt et større budsjett, men jeg klager ikke. Dette får vi til, sier hun. Hun har blant annet vært i kontakt med flere lokale butikker for å få et samarbeid og selv om flere var positive så tok det tid å finne den riktige. Leiren har nå en butikk som fast samarbeidspartner.

Et mulig høydepunkt?

Vi spurte Siren om hvilken av middagene hun tror blir høydepunktet på leiren. Hun ler godt og tenker seg om før hun svarer: – som den optimisten jeg er så håper jeg egentlig på lakseposen. For den er bare sååå god. Men det blir nok hamburgeren tenker jeg, sier hun.

Og med det så er det bare å glede seg til sommerleiren starter. Mange spennende aktiviteter og god mat!