Besøkstjenesten: Sommeravslutninger i alle gruppene

Blide deltakere på sommeravslutningen. Foto: Kim Ankersten.

– Jeg gleder meg sånn til hver gang Røde Kors kommer, var det flere av deltakerne som sa. De storkoste seg på kveldens sommeravslutning for beboerne på Vilberg bosenter.

Det var mange som hadde tatt seg turen til kjellerstua på bosenteret for å delta på sommeravslutningen som Vilberg-gruppa i Røde Kors arrangerte. Denne gangen var det jordbær og is på menyen og det var mange gode tilbakemeldinger på det. Flere hadde stått over desserten til middag for å orke å spise her.

Ledelsen i besøkstjenesten, Mette Smeby og Turid Bergquist, deltok for få et innblikk i hvordan gruppa jobber. – Det var veldig bra, sier Turid Bergquist til oss etter at det var over. Hun var veldig fornøyd med arrangementet.

Som vanlig var det allsang og musikk ved Grete Helen Rømma. Hun er populær blant de fremmøtte. Hun spilte kjente og kjære melodier av Prøysen m.m. på piano.

Grethe Helen Rømma underholdt på piano. Foto: Brit Nilsen

Populært var også den faste quizen som handlet om alt mulig mellom himmel og jord. Den var laget av alle de frivillige på et møte i forkant hvor de også pakket inn gavene til utlodningen.

Astri Sletten fortalte at deltakerne er en positiv og fornøyd gjeng som er veldig godt fornøyd med både bosenteret og med Røde Kors.

Flere sommeravslutninger

Det er ikke bare på Vilberg det for tiden holdes sommeravslutninger i regi av Røde Kors. Både i Hurdal og på Pålsejordet på Dal er det gjennomført lignende arrangementer.

Fra Karl A. Hansen har vi fått meddelt at det var 20 beboere på Pålsejordet som deltok på arrangementet der den 11. juni. De var totalt 30 personer inkludert de frivillige fra Røde Kors og noen ansatte på institusjonen.

Tidligere biblioteksjef Jens Christiansen underholdt ved å lese diktet «Nr. 13» av Rudolf Nilsen samt historien «Ulvehiet» av Oscar Bråten. Christiansen gjorde stor suksess med framføringen. Det var ellers også bildekonkurranse og allsang.

Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode.

Straks sommerferie

I morgen er det beboerne på Valstad som skal få sin sommeravslutning før besøkstjenesten tar seg en velfortjent sommerferie. Besøkstjenesten er tilbake i full aktivitet fra august.


Her ser du noen bilder fra arrangementet på Vilberg.

Vi beklager at vi ikke har navn på deltakerne som dere ser på bildene.

Blide deltakere. Foto: Kim Ankersten
Blide deltakere. Foto: Kim Ankersten
Eva Stensrud selger årer. Foto: Kim Ankersten
Blide deltakere. Foto: Kim Ankersten
Blide deltakere. Foto: Kim Ankersten
Godt fremmøte på Vilberg. Foto: Kim Ankersten
Eva Stensrud, Astri Sletten og Wigdis Olsen ledet utlodningen. Foto: Kim Ankersten
Denne fornøyde damen vant to ganger. Foto: Kim Ankersten
Dette er Vilberg-gruppa som sto bak sommeravslutningen. Fra venstre ser vi Wenke Hellum, Eva Stensrud, Astri Sletten, Brit Nilsen og Wigdis Olsen. Helt til venstre står Turid Bergquist som er nestleder i besøkstjenesten. Hun var innom på besøk. Foto: Kim Ankersten