Hjelpekorpset: alltid tilstede på nasjonaldagen

Foto: Joachim Dammen

Som alltid på nasjonaldagen er hjelpekorpset vårt tilstede ved Eidsvollsbygningen hele dagen for å hjelpe de som eventuelt skulle ha behov for det.

Det er vel nesten for en tradisjon å regne. Hjelpekorpset har vært tilstede ved Eidsvollsbygningen på 17. mai så lenge undertegnede har vært med. Det vil si fra 1980. Det er derfor gledelig å se at også dagens hjelpekorps stiller mannsterke på denne dagen.

Vaktleder for formiddagsvakta, Aleksander Langbakken, forteller at det har vært en rolig vakt. Mange mennesker, men ingen hendelser å melde om.

Hjelpekorpset delte seg da barnetoget gikk. Det ene laget gikk bak barnetoget i tilfelle noen skulle få utfordringer underveis. De andre sto ved Eidsvollsbygningen.

– Noe plaster og gnagsårplaster gikk det jo med, men det er småtteri som alle kan få behov for på en slik dag, sier han.

Stig Bekken var en av mannskapene som brukte hele dagen sin ved Eidsvollsbygningen. Foto: Joachim Dammen
Håkon Bjørklund var musikant på nasjonaldagen og slo av en prat med vaktleder Aleksander Langbakken. Foto: Joachim Dammen
Disse var på vakt på formiddagen: Stig Bekken, Oddbjørn Solberg, Rene Lauritsen, Erlend Knudsen Lampe, Aleksander Langbakken og David Gulbrandsen. Foto: May Linn Finstad

Rolig kveldsvakt

Også kveldsvakten gikk rolig for seg. Igjen gikk det med noe plaster, men det var ingen alvorlige hendelser.

Disse var på vakt på ettermiddagen og kvelden. Bak f.v: Rene Lauritsen. Mikkel Christensen, Oddbjørn Solberg. Foran f.v: Erlend Knudsen Lampe og Veronica Berg. Foto: Ole Kristian Stensrud.