Månedens frivillig: Marius Patrik L. Sjølie – altmuligmann i bruktbutikken

Den første frivillige vi skal presentere er en 23 år gammel gutt fra Habberstad i Eidsvoll. Marius Sjølie er et kjent fjes i bruktbutikken og en av våre mest aktive. Han møter i butikken en til to timer før åpning hver dag og er blant de siste som går hjem. Det gir ham gjennomsnittlig syv timer med frivillig aktivitet hver dag. I tillegg er han også innom noen lørdager!

Medansvarlig for lager og mottak

Marius har fått ansvaret for lager og mottak av varer sammen med noen andre frivillige. Det høres umiddelbart verken spennende ut eller som noe særlig arbeid. Men da er det bare å tro om igjen. ALT som selges i butikken går gjennom Marius og gjengen hans på lageret. Det som kommer frem i butikken etter nøye sortering er kun det beste av det som kommer inn av varer fra kunder. Men Marius storkoser seg i butikken og er kjempefornøyd med å ha fått medansvar for en så viktig del av butikkens drift.

Kunne ikke klart oss uten

– Det er kanskje noe overdrevet, men jeg tror ikke vi kunne klart oss uten Marius. Det sier butikkleder Kristin Kulblikksæter. Den innsatsen han legger ned i butikken er det umulig å beskrive fullt ut. Han er ikke bare tilstede alle dager, men han stiller på alt ekstra også. Med ekstra menes i denne sammenheng dugnader som den i romjula hvor vi bygde om butikken, sier hun og viser tydelig at hun er stolt av den jobben Marius gjør i butikken.

LES OGSÅ: Bygde om butikken i romjula. I morgen åpner den.

Født og oppvokst i Oslo

Han er født på Ullevål sykehus i 2000 og er oppvokst på Torshov i Oslo. Fra en barndom i hovedstaden kom han til Eidsvoll med familien i 2014. De slo seg ned i Habberstad hvor de har et lite småbruk. Marius ble raskt aktiv i Nordre Eidsvoll Idrettslag hvor han fortsatt spiller fotball. Fotball er en lidenskap for ham og favorittlaget hans er Vålerenga. Han følger favorittlaget sitt nøye og legger ikke skjul på at han er glad i det. Han og familien har en hytte i Sverige som de reiser til så mye de har anledning til. Da blir det gjerne snøskuterkjøring på vinterstid og mye skigåing. Da er Marius i sitt rette element og han koser seg stort ute i naturen.

Marius passer på at kaffeautomaten på personalrommet fungerer. Foto: Kim Ankersten

Flott miljø i bruktbutikken

Han forteller at det er så fint miljø i butikken og at han ikke merker hvor mange timer han bruker der. – De bare flyr av sted, sier han entusiastisk og legger til at han er veldig glad i butikken og de frivillige der. Han kom til bruktbutikken i 2021 mens den befant seg i Eidsvoll sentrum og har ikke angret på at han valgte den.

På spørsmål om hvor lenge han har tenkt å være frivillig i bruktbutikken svarer han at det vet han ikke. – Vi får se hva som kommer i fremtiden, men enn så lenge blir jeg her, sier han.

Han gleder seg enormt til butikken blir utvidet i løpet av våren. – Da blir den nesten dobbelt så stor, sier han, og ser frem til å få bedre plass til blant annet møbler. Han tror at både frivillige og kunder vil like den nye butikken når den åpner. Han skal i hvert fall være med og gjøre det han kan for å få en fin butikk.

Sykler frem og tilbake i nesten alt slags vær

Han sykler til og fra butikken nesten hver dag hele året. Det er kun i det verste været at han har måttet be faren om å kjøre seg, ellers er det sykkelen han bruker. Han sykler ca. 5 kilometer hver vei for å komme til butikken og hjem igjen.