For andre året på rad kjører Røde Kors ut mat i Hurdal før jul

Frivilligsentralen i Hurdal og Eidsvoll og Hurdal Røde Kors samarbeider om å kjøre ut mat til trengende før jul. Det er andre året at dette gjøres.

Helt fra begynnelsen av desember har de som bor i Hurdal hatt muligheten til å melde seg på gjennom kommunens nettside. Der krysser man av for hva man har behov for innenfor det som tilbys. Ved å melde seg på denne måten så er det helt anonymt.

– Røde Kors er med på dette fordi vi synes det er viktig å bidra. Og nettopp dette er noe som nå for tiden er høyaktuelt, sier Elisabet Normanseth, som er organisator for Røde Kors sitt bidrag. Vi kjører til de som ikke får hentet selv og i år utgjør det litt over 20 personer/familier.

Det var et forferdelig vær da redaksjonen var i telefonkontakt med Elisabeth og Trond. Da var de et sted i Hurdal og de kunne fortelle at det var veldig glatt under snøen og at de flere ganger var nær ved å stå fast. Men så langt hadde det gått bra. De hadde vært på hjul i nesten fire timer da vi snakket med dem.

Med i bilen har de litt over 20 ferdigpakkede juleposer med pepperkaker, klementiner, brus, julehefte, sjokolade og et gavekort på mat hos Spar i Hurdal. De har også med en pakke til barna i familiene.

Alle foto: Trond Normanseth