Livreddende hjertestarter montert utenfor Røde Kors huset

Foto: Aleksander Langbakken.

Boksen med hjertestarteren kom på plass etter viktig vedtak i styret og er tilgjengelig for alle.

Hjertestarter er et viktig redskap for å redde liv når noen faller om med hjertestans.

Mange steder i Norge henger det hjertestartere på vegger og som er tilgjengelig for publikum. Nå henger det også en slik på Røde Kors huset i Eidsvoll. Ved siden av inngangsdøra henger den fullt synlig og er klar for innsats.

Ved å vri lokket mot venstre vil boksen åpne seg og hjertestarteren kan tas ut.

– Det skulle bare mangle om det ikke hang en slik her, sier Aleksander Langbakken og sikter til at det er et Røde Kors-hus. Han brukte ikke lange tida på å skaffe og montere hjertestarteren etter at styret ga klarsignal for en knapp uke siden.

Det er mange turgåere i alle aldre som passerer Røde Kors huset hver dag. En hjertestarter har vært et ønske lenge og nå er den endelig på plass.

Hjertestarteren er registret i det nasjonale hjertestarterregisteret og vil komme opp på skjermen når man søker der. Du finner registeret HER.

Kan brukes av alle

Hjertestarteren er av den enkle typen som alle kan bruke. Når den åpnes er det en stemme som forklarer hva man skal gjøre. Selv om den er enkel  å bruke så anbefales det likevel at man tar et kurs i bruken av en slik hjertestarter. Et slikt kurs kan man få gjennom blant annet det lokale Røde Kors hvis man ønsker det.

Vi får bare håpe at ingen får bruk for den, men skulle det likevel skje, så er den livreddende gjenstanden endelig tilgjengelig på veggen.