Populært juletreff i besøkstjenesten

Hvert år holder besøkstjenesten sitt tradisjonelle juletreff på Røde Kors huset

Foto: Pierrick Guyot-Dourgham

Leder av besøkstjenesten, Mette Smeby, forteller at treffet er veldig populært blant besøkstjenestens medlemmer.

– Vanligvis er vi minst tyve stykker, men pga blant annet sykdom var det flere som ikke kunne i år, sier hun. Men vi tar vare på dem også og har laget bokser med mat som kjøres hjem til dem. Så får de også kost seg selv om de er syke og må være hjemme, sier hun.

Og nettopp dette med å ta vare på hverandre er viktig i besøkstjenesten. De som kommer skal få en god følelse av å være velkomne. På bordet ligger det en sjokoladenisse og et takkekort til hver enkelt fra Røde Kors.

Hva gjør man så på et slikt juletreff i besøkstjenesten?

Vel, det høres kanskje ikke så mye ut, men betydningen er så mye større. Her går praten livlig rundt bordet og alle snakker med alle. Gode historier deles og vennskap styrkes. God mat på bordet som naturligvis avsluttes med kaffe og dessert. Kan man ha det bedre?

Ett av besøkstjenestens medlemmer, Astrid Sollien, er nominert til årets frivilligpris i Eidsvoll og vi håper selvfølgelig at hun vinner den fordi vi mener at den er vel fortjent.

Vil bli kjent med og forstå hva de driver med

Både lokalleder Kristin Kulbliksæter og nestleder Trond Normanseth deltok på juletreffet. De reiser for tiden rundt og besøker alle aktivitetene våre for å bli kjent med både medlemmene og hva de driver med.